Így találd meg a tökéletes árnyalatot!

Szerző Orshy Cosmetics,

Az életemben az egyik legnehezebb választás a megfelelő alapozó színének kiválasztása és a tökéletes árnyalatú rúzs/rúzsok megtalálása. Az üzletekben lévő teszterek vagy hiányosak, vagy éppenséggel szanaszét vannak kenegetve, nyomkodva, hogy attól is elmegy a kedvünk, hogy a kezünkre kenjük, nem hogy az arcunkra, vagy főleg a szánkra. Az internetes vásárlás során pedig végképp nincs esélyünk arra, hogy kipróbáljuk a termékeket. Azonban, mivel gyakran fordul elő, hogy interneten kell termékeket vásárolnunk, az lenne a legjobb, ha rögtön elsőre azt az árnyalatot találnánk meg, ami a bőrünkhöz leginkább passzol.

Szerencsére a modern technikák a rendelkezésünkre állnak ezen a téren is.
Rengeteg oldal segít abban, hogy megtaláljuk azt a színt, amely a legjobb lehet a számunkra.

Alapozó választására a https://findation.com/ oldal a legalkalmasabb.

Akik esetleg nem tudnak angolul, azoknak az alábbiakban egy kis segítséget szeretnék nyújtani az oldal használatához. Azok, akik egyedül is boldogulnak, nyugodtan görgessenek lejjebb, ahol áttérünk a megfelelő rúzs megtalálására.

Amikor megnyitjuk a linket a következő kép fogad bennünket:

Kattintsunk a Get Started feliratra!

Kezdjük el begépelni azt a márkanevet, amit már próbáltunk és az árnyalata jól passzolt a bőrünk színéhez.  
Én a képen a L’Oreal Paris egyik alapozóját fogom beírni. Válasszuk ki a márkát a listából és jön is a következő lépés.

A következő lépésben az alapozó nevét kell megkeresnünk. Itt is el kell kezdeni begépelni a nevét és egy legördülő listában kiadja a termékeket.
Én a True Match Liquid Foundation-t választottam ki.

Utolsó lépésként az árnyalatot kell kiválasztanunk. Nekem a C1/R1 Rose Ivory árnyalat a megfelelő.

Ha ezekkel készen vagyunk, akkor a következőket fogjuk látni. Az Add another match gombbal egy másik alapozót is hozzáadhatunk, ami jó a bőrszínünkhöz. Ez ajánlatos, mert minél több terméket adunk meg, annál pontosabb találatot fogunk kapni. Ugyan az lesz a sorrend, mint az előbb.

Ha már hozzáadtunk több alapozót, akkor a Find my matches gombra kell kattintani. Ekkor megkapjuk a listát a bőrünkhöz illő alapozókról.

A lap tetején először ezt a képet kapjuk. Felül ott vannak az általunk beírt termékek. Alatta lehetőségünk nyílik arra, hogy egy email címet megadva elküldhessük magunknak a kapott listát így elmentve azt. Lejjebb görgetve pedig böngészhetünk az ajánlott alapozó árnyalatok közül.

Itt van néhány találat az én listámból. Egyébként több mint 100 termék találatot kaptam.
Minél több bevált árnyalatot adunk meg annál pontosabb eredményt fogunk kapni.

 

Ha elkezdtél görgetni a tökéletes rúzs árnyalatának megtalálásához, akkor itt állj meg!

Rengeteg, de tényleg rengeteg márkának van már olyan online felülete, ahol a saját termékei közül kiadja a nekünk megfelelőt. Vannak olyan oldalak, ahol csak magát a terméket listázza ki, de van olyan is, ahol a rúzsok mellé a megfelelő árnyalatokat is megmutatja. 

Ilyen oldal például a Burt’s bees oldala. (https://www.burtsbees.com/lip-shade-finder) Itt kiválaszthatjuk a szemünk és a hajunk színét és azt, hogy az arany, az ezüst szín vagy mindkettő megy-e a bőrünk tónusához. 
Csendben megjegyezném, hogy ez alapján pont olyan árnyalatokat adott ki, amiket szeretek magamon.

Több oldalt is végignéztem, hogy a legjobbat tudjam nektek ajánlani.
Nekem a Charlotte Tilbury oldalán található kereső tetszett meg a legjobban. Mert az itt kiadott színeket más márkáktól is megkereshetjük.

https://www.charlottetilbury.com/us/lipstick-finder

Legelőszőr ki kell választani a bőrünk tónusát.
Utána a rúzs típusa következik, hogy fényes vagy matt végeredményt szeretnénk elérni és máris megkapjuk azokat az árnyalatokat, amik illenek a bőrünk színéhez.

Persze ezen kívül figyelembe kell vennünk a saját személyiségünket is. Előfordulhatnak olyan színek, amik a bőrtónusunkhoz illeszkednek, azonban kényelmetlenül éreznénk magunkat, mert nem illik hozzánk.

 

Érdemes egy-egy terméknél rákeresni az eredeti oldalra, mert már egyre több márka igyekszik megcsinálni a saját árnyalat keresőjét. 

Alapozókra a "Foundation finder" vagy "Shade finder" kereséssel találhattok meg ilyen keresőket, de néhány nagyobb márka linkjét is beteszem nektek ide:
Kat Von D: https://www.katvondbeauty.com/shade-finder
Maybelline: https://www.maybelline.com/collections/fitme/foundation-match-finder
Too Faced: https://www.toofaced.com/shade-finder/
Morphe: https://www.morphebrushes.com/pages/foundation-finder

Rúzsokra a "Lipstick finder" vagy "Lipstick shade finder" keresést használjátok.
Maybelline: https://www.maybelline.com/virtual-try-on-makeup-tools
Ives Saint Laurent: https://www.yslbeautyus.com/lip-finder-quiz

+1 szuper tipp a bejegyzés margójára

Rengetegszer előfordul az, hogy látunk egy olyan rúzst, ami nagyon megtetszik, de sajnos nem az az árkategória, amelyet megengedhetnénk magunknak.

Szerencsére már ehhez is kapunk segítséget. Vannak olyan blogok/oldalak, amik azzal foglalkoznak, hogy kiválasztanak egy high-end rúzst és több árkategóriában/több márkánál megkeresik azt az árnyalatot ami a legjobban hasonlít az eredetihez.

Az egyik ilyen oldal az allintheblush 

Az oldalon keresgélve rengeteg híres márka (Kylie, Jeffree Star, stb.) olcsóbb alternatíváit sorakoztatják fel a számunkra.

Itt van néhány szuper összeállítás tőle:

         

         

Remélem, hogy fel tudjátok majd használni az itt leírtakat az alapozó és a rúzs kiválasztásához.

Legyen szép napotok! 

Regi

 

 


Bejegyzés megosztása← Régebbi bejegyzések


Nincs hozzászólás

Hozzászólás írása

A hozzászólások moderálva vannak.